Wilt u een ovaal zwembad in de tuin aanleggen voor heel veel zwemplezier en een betaalbaar budget? Dan is een ovaal zwembad van plaatstaal of een ovaal zwembad van hout een mooie optie. Met deze vaak complete sets kunt u gemakkelijk zelf een zwembad aanleggen of u laat het ovaal zwembad door een zwembad installateur monteren. Het eindresultaat ziet er mooi uit. Bovendien heeft u jarenlang een aanwinst voor thuis om fijn in te zwemmen.

Ovaal zwembad plaatstaal

Voor ovale plaatstalen zwembaden zijn diverse merken op de markt. Welk merk is niet zo belangrijk maar weet waar u op moet letten. Zorg dat u op de hoogte bent van de dikte van de liner die in het zwembad bevindt en hoe zwaar de plaatstalen wand is uitgevoerd. De goedkopere plaatstalen ovale zwembaden hebben vaak dunne stalen wanden en  zit er een dunne liner bij geleverd van 0.2 – 0.3 – 0.4 mm dik. Voor een wat stevige liner heeft u minimaal 0.6 mm nodig en een ovaal zwembad met een diepte van 1.50 is het advies om deze uit te voeren met een 0.8 mm liner. De liner verouderd en slijt door het chloor gebruik, de temperatuur en alle weersomstandigheden. Als u kiest voor een wat dikkere liner dan heeft u jaren lang probleemloos een waterdicht zwembad.

Ovaal plaatstalen zwembad

Ovaal plaatstalen zwembad

Er zijn 2 soorten plaatstalen ovale zwembaden. Een plaatstalen wand die om een x aantal meters gesteund word met pilaren en daarom kunt u het zwembad vaak ook bovengronds plaatsen. of een plaatstalen wand die de vorm krijgt als u aan de lange zijde een muur metselt. Dit zijn de plaatstalen zwembaden die ingebouwd dienen te worden om een stevig geheel te krijgen. Op de afbeelding ziet een zwembad waar steun muurtjes gemetseld zijn om de vorm te creëren, de ronde zijdes worden aangevuld met stabilisatie zand.

Ovaal zwembad in hout uitgevoerd regio Deurne Asten Someren

Ook met deze type zwembaden kunt u heerlijk genieten in uw eigen tuin van een mooi zwembad voor heel veel zwemplezier thuis. Kijk of informeer naar alle mogelijkheden bij www.inbouwzwembaden.nl

Diverse afmetingen zijn leverbaar maar ook diverse dieptes zoals de meest voorkomende  1.50-1.32 of  1.20 mtr diep.

ovaal houten zwembad

Ovaal houten zwembad

 

 

Tags:

Geschreven door Diny van den Einden

Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.