Troebel zwembadwater

Omdat u gebruik maakt van het zwembad en de temperatuur van het water oploopt  gaan de waardes van uw zwembadwater veranderen. Hierdoor raakt het zwembadwater uit balans en ontstaat er troebel zwembadwater.

Oorzaken

Slechte circulatie/filtratie. Alleen met chemie kunnen we het zwemwater niet helder houden. De chemie is een hulpmiddel in combinatie met een goede filtratie. Is 1 van beide niet juist aanwezig of de waardes te ver uit balans dan ontstaat troebel water.
Grote hoeveelheden opgeloste vaste stoffen of calciumhardheid (CH). Te veel vaste stoffen en calciumhardheid in het water belasten het water dusdanig dat het troebel word
Hoge pH-waarde en totale alkaliteit (TA). Bij een hoge pH waarde werken de desinfectie middelen te weinig, weinig desinfectie geeft steeds meer bacterie groei en een steeds hogere belasting op het water.
Teveel organische afvalstoffen. Organisch vuil belast het water. Denk aan bladval, dode insecten of andere organische stoffen. Dit afval maakt dat het water extra wordt belast en dat uw water uit balans geraakt.

Oplossingen voor troebel zwembadwater

Controleer de pomp en filter. Filter terugspoelen en schoonmaken.  Te vaak zien we dat de filtertijd de krap staat ingesteld bij een hoge belasting van het zwembadwater
– Gebruik Melpool PAC om de niet-filtreerbare deeltjes te vlokken.
– Bij een hoog calciumgehalte, ververs uw zwembadwater gedeeltelijk.

Geschreven door Diny van den Einden

Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.