| |

Zwembadwater behandeling waarom is dat nodig?

zwembadwater behandeling
zwembadwater behandeling waarom is dat nodig?

Als u de afbeelding hiernaast ziet dan hoef ik u niet te overtuigen dat filtratie en desinfectie nodig is in uw zwembad. Op plaatsen waar mensen samen komen zijn massa’s micro-organismen want ieder mens is drager van miljoenen micro-organismen. Dit vraagt voor een goede zwembadwater behandeling. Zwembadwater behandeling is ook nodig bij uw privé zwembad. Daarom raden we aan om u zelf te douchen alvorens te gaan zwemmen. Een goede douche verwijdert al veel micro-organisme.

Bij geen zwembadwater behandeling zou er al snel een reukje aan het water komen wat het plezier van het zwemmen gaat bederven. Om nog maar niet te spreken van de overdraagbare besmettingen. Iedere zwemmer geeft stoffen af aan het water waaronder huidschilfers, urine, haren etc. dit zijn allemaal voedingsstoffen voor micro organismen om zich te gaan vermenigvuldigen in het zwembadwater. Hierdoor word het water vies en bevat het water in een mum van tijd veel bacteriën die niet gezond zijn en waar u vervelende klachten van kunt krijgen. Een veel voorkomend voorbeeld is toch wel oorontsteking. Zwembadwater behandeling is nodig voor een goede hygiëne!

Zwembadwater behandeling is nodig maar hoe?

Filtratie verversing en flocculaite  kan 50 % van het ingebrachte vuil  verwijderen. Dit wordt met een zandfilter gedaan. De overige 50 % van de zwembadwater behandeling  moet worden verwijderd door middel van oxidatie en desinfectie.

Oxidatie: Dit is het afbreken van opgeloste stoffen nl. ammoniak, ureum, eiwitten, koolhydraten, vetten en aminozuren.

Desinfectie: is het af doden en in activeren van micro-organismen

Zwembadwater behandeling door de juiste parameters te meten

Om te weten of uw zwembadwater in top conditie is dient men de volgende waardes te meten. Niet alle waardes zijn direct van belang als je het zwembad opzet maar hoe langer je gebruikt maakt van het zelfde water in je zwembad hoe belangrijker alle waardes worden die hieronder vermeld staan. De meeste testset op de markt geven het vrij chloor en pH waarde aan. Met deze 2 waardes kun je met opstarten al mooi helder zwembadwater verkrijgen

Hopelijk heb ik u ervan kunnen overtuigen dat het zwembadwater filtratie en desinfectie nodig heeft. Laat een bericht achter als je deze informatie waardevol vindt. Heel veel zwemplezier!

Zwembadwater laten testen? kom naar Di-Jo zwembaden Hoofdstraat 43 ( vanaf 1 april 2017 ) tot 1 april Hoofdstraat 51

Contact

Wilt u verder meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons:

Telefoon: 0493-34 29 17, mobiel: 06-5319-0468 of per mail: info@inbouwzwembaden.nl

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembadpompen
Onderdelen zwembadpompen
Zandfiltersets
Zwembad Onderhoud
Zwembad accessoires

Vergelijkbare berichten