zwembadwater troebel advies

Troebel zwembadwater

Omdat u gebruik maakt van het zwembad en de temperatuur van het water oploopt  gaan de waardes van uw zwembadwater veranderen. Hierdoor raakt het zwembadwater uit balans en ontstaat er troebel zwembadwater.

Oorzaken

Slechte circulatie/filtratie. Alleen met chemie kunnen we het zwemwater niet helder houden. De chemie is een hulpmiddel in combinatie met een goede filtratie. Is 1 van beide niet juist aanwezig of de waardes te ver uit balans dan ontstaat troebel water.
Grote hoeveelheden opgeloste vaste stoffen of calciumhardheid (CH). Te veel vaste stoffen en calciumhardheid in het water belasten het water dusdanig dat het troebel word
Hoge pH-waarde en totale alkaliteit (TA). Bij een hoge pH waarde werken de desinfectie middelen te weinig, weinig desinfectie geeft steeds meer bacterie groei en een steeds hogere belasting op het water.
Teveel organische afvalstoffen. Organisch vuil belast het water. Denk aan bladval, dode insecten of andere organische stoffen. Dit afval maakt dat het water extra wordt belast en dat uw water uit balans geraakt.

Oplossingen voor troebel zwembadwater

Controleer de pomp en filter. Filter terugspoelen en schoonmaken.  Te vaak zien we dat de filtertijd de krap staat ingesteld bij een hoge belasting van het zwembadwater
– Gebruik Melpool PAC om de niet-filtreerbare deeltjes te vlokken.
– Bij een hoog calciumgehalte, ververs uw zwembadwater gedeeltelijk.

Vergelijkbare berichten