Zwembad verwarmen met zonnepanelen: een goed idee!

Wilt u uw zwembad verwarmen met zonnepanelen? Omdat u nog een warmtewisselaar heeft die werkt op gas? Verwarmen op gas is momenteel duur en heeft u veel baat bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak. U produceert in de maanden dat u extra stroom nodig heeft voor het verwarmen van het zwembad zelf de energie! Daarom is overstappen op zonne energie een goed idee! Zowel voor uw portemonnee als het milieu. Omdat het overstappen op een warmtepomp al rendabel is bij een gasprijs vanaf 1 euro per m3. Steeds meer zwembadeigenaren maken dan ook de overstap, of het nu om een binnenzwembad gaat of een buitenzwembad. Samen verduurzamen en blijven genieten!

Heeft u een binnen (buiten) zwembad wat u verwarmt op gas? Wacht niet en maak hier een afspraak zodat we een bezoek kunnen inplannen om uw situatie te bekijken en adviseren.

Hoeveel zonnepanelen nodig voor zwembad?

De hamvraag is ten eerste, hoeveel zonnepanelen benodigd zijn. Dit is afhankelijk van het benodigde vermogen dat de zwembad warmtepomp nodig heeft. Hier komen wij in beeld als specialist qua zwembadtechniek. Wij kunnen u namelijk vertellen welke warmtepomp u nodig heeft. Op basis van uw wensen, budget en de grootte van uw zwembad kunnen we u dat zeggen. De benodigde verwarming is verder ook afhankelijk van het aantal uren dat de warmtepomp aanstaat, de temperatuur binnen of buiten, de temperatuur van het water en waar de zonnepanelen zich bevinden. Hoe dan ook, we kunnen u vertellen welke warmtepomp het beste is voor uw zwembad. Uiteraard kunnen we de benodigde zwembad warmtepomp ook leveren en vakkundig installeren. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.

Zonnepanelen zwembad verwarmen: de werkwijze

Vervolgens is de installateur van zonnepanelen aan zet om het benodigde aantal zonnepanelen te monteren. Idem voor wat betreft het benodigde leidingwerk en andere regelapparatuur en aansluitmaterialen. Zo kunnen de zonnepanelen het vermogen te leveren aan de zwembad warmtepomp.

Uw zwembad verwarmen met zonnepanelen kan op verschillende manieren. De zonnepanelen kunnen op uw dak worden geplaatst, tegen een muur of op de grond. Een erkend installateur kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn. Vaak is de installatie van zonnepanelen voor een zwembad onderdeel van de complete installatie van zonnepanelen voor een huishouden.

In het artikel besparen op het energieverbruik van uw zwembad kunt u nog meer nuttige tips lezen.

Samen verduurzamen en blijven genieten is ons motto!

zwembad verwarmen met zonnepanelen warmtepomp

Vergelijkbare berichten