|

Chloortabletten zwembad desinfectie

Chloortabletten kunt u op veel plekken kopen maar wat koopt u ?

 

1)      Organisch chloor =  90/200 of  90/20 en mini quick zijn organische chloortabletten

2)      Anorganisch chloor =  70/20 chloortabletten

3       Organisch chloor granulaat = 55/G

4)     Anorganisch chloor granulaat = 70/G

Organische chloortabletten bevat cyanide zuur

chloor tabletten 90 200

 

chloortabletten 90 200 5 kg chloor tabletten

Cyaanzuur is een bindmiddel ( stabilisator ) die ervoor zorgt dat chloor door het zonlicht minder snel de kracht verliest en wordt afgebroken.

Is het cyaanzuur gehalte te hoog dan is er minder actief chloor beschikbaar.

Moet het gemeten chloor gehalte hoger zijn om dezelfde desinfectie te behouden (gemeten met dpd1 normaal 2 – 5 ppm voor voldoende desinfectie): dan is het cyaanzuur gehalte  vrij hoog

Advies minimaal 2 mg/l beschikbaar chloor te meten (advies tussen de 2 en 5 mg/ltr ) voor voldoende desinfectie

Is het cyaanzuur gehalte bij de opstart van het zwem seizoen hoger als 20 ppm? Dan raad ik u aan om voldoende water te verversen alvorens te beginnen met chloreren.

Reminder: let op de grondwaterstand bij het ledigen van uw zwembad!

 

De volgende organische chloor soorten bevatten cyanide zuur

chloor tabletten verkrijgbaar in:

Chloor tabletten

90/200 en 90/20 zijn langzaam oplosbare chloortabletten. 63 en 55 granulaat kunt u oplossen in een emmer water en over het oppervlak verdelen. U heeft direct een chloor peil met gestabiliseerd chloor in het water toegevoegd.

1 tablet 90/200 verhoogt 10 m3 water met 11 ppm

1 tablet 90/20 verhoogt 10 m3 water met 1,1 ppm

18 gr 63 granulaat verhoogt 10 m3 water met 1 ppm

Te veel cyanide zuur in het water is niet gezond en houd chloor vast waardoor er te weinig desinfectie plaats vindt. Daarom minimaal 1 x per week 3 minuten backwassen zodat er wekelijks vers water bijgevoegd word en daardoor het cyanide zuur gehalte niet te hoog wordt. Of begin uw seizoen te chloreren met gestabiliseerd chloor en ga dan over op anorganisch chloor

Anorganisch Chloor

Bevat geen cyanide zuur en is daarmee geen bindmiddel/stabilisator. Anorganisch chloor verliest daardoor sneller zijn werking. Sterk zonlicht kan binnen 3 uur het actief chloor laten verdwijnen. U heeft dus meer en vaker chloor nodig voor schoon zwembadwater. Hierdoor heeft u ook weer meer pH verlagende middelen nodig omdat Anorganisch chloor de ph snel verhoogt

De volgende chloor soorten zijn anorganisch

Deze chloor tabletten en granulaat lossen snel op en verhogen de ph waarde. Te veel kalk in het water kan verstening in de zandfilter veroorzaken zodat de zandfilter niet meer de werking heeft die u wenst. Minimaal 1 x per week 3 minuten backwashen zodat er wekelijks vers water bijgevoegd word en de filterunit zich kan reinigen van vuil . Voorkomt veel narigheid.

1)Belangrijkste regel van chloor producten. Meng nooit en te nimmer organisch en anorganisch chloor. Er ontstaat een gevaarlijk gas.

2) Los chloor granulaat en andere chemie eerst op in een emmer water en verdeel deze over het wateroppervlak.

Heel veel succes met het chloreren van uw zwembad.

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies over chloor voor uw zwembad? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembadpompen
Onderdelen zwembadpompen
Zandfiltersets
Zwembad Onderhoud
Zwembad accessoires

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. heb gisteren een zwembad van 305×305 cm vol laten lopen. kinderen hebben er ook in gezwommen zonder chloor. in de avond heb ik 5 chloor tabletjes in een drijver gedaan .en nu is het 13.20 in de midag en is het chloor nog steeds niet opgelost. en de kinderen willen zwemmen mag ik de chloor drijver er uit halen en vanavond er weer in doen? of moet het chloor echt eerst zijn opgelost?

  2. Goed om al deze informatie over waterbehandelingsproducten eens op een rijtje te hebben. We zijn een zwembad aan het aanleggen. Het is zaak, je over de juiste maat aan chemische toevoegingen voor het zwembad goed te informeren. We melden ons!

  3. Waarom kan ik me dpd1 niet meten van ons zwembad?
    Ph waarde is 7,2 a 7,4.
    Water is niet helder maar licht troebel/melkachtig.
    Ook al doe ik er 3 a 4 snel oplossend chloortabletten in ,dan ruik je het wel licht maar na 24 uur kan ik toch geen waarde meten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *