Chloor hoeveel in zwembad

Chloor hoeveel in zwembad? Een veelgestelde vraag door veel zwembad eigenaren. Allereerst is het echter van belang dat de pH waarde op orde is. Deze moet tussen de 7.2 en 7.6 liggen. Chloor heeft namelijk geen desinfecterende werking als het pH gehalte namelijk niet goed is. Zie pH waarde meten voor meer informatie daarover.

Er zijn verschillende soorten chloor. Hieronder worden ze toegelicht, evenals welke gewenste waarde er nodig is. Het meten van chloor kunt u met test strips chloor die in onze webshop te vinden zijn.

Totale chloorgehalte

Ten eerste is er de totale chloorwaarde. Deze geeft de hoeveelheid chloor van uw water weer. Deze zegt echter niets over de werking ervan.

Normale waarde: 0,5 – 2,5 ppm

 Vrij chloorgehalte

Dit is een belangrijkere waarde. Deze geeft namelijk aan hoeveel actief chloor uw zwembadwater bevat. Dit is dus chloor dat nog werkt en desinfecteert.

Normale waarde binnenbaden: 1,0 ppm

Normale waarde buitenbaden: 2,0 – 2,5 ppm

Gebonden chloorgehalte

Gebonden chloor is daarentegen uitgewerkt chloor. Die heeft dus geen desinfecterende werking meer. De gebonden chloorwaarde geeft aan hoeveel inactief chloor er in het water zit. Gebonden chloor ruikt ook sterk en dit is het chloor dat irritatie aan de ogen en slijmvliezen kan geven.

Het zwembadwater moet daarom zo weinig gebonden chloor bevatten. Het gebonden chloorgehalte mag in ieder geval nooit hoger liggen dan het vrije chloorgehalte.

Normale maximumwaarde: 1,0 ppm

Chloor shock zwembadwater

Ook kan het nodig zijn, het zwembadwater een zogenaamde chloor shock te geven. Dat kan nodig zijn bij het verwijderen van alg aanslag in uw zwembad. Op de pagina chloor shock zwembad leest u daar meer over.

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Ook kunt u bij ons in de winkel in Liessel op bezoek komen. We geven u graag advies. Di-Jo is uw advies centrum voor helder zwemwater!

 

Vergelijkbare berichten