zwembad water groen door aanhoudend mooi weer

Zwembadwater groen door aanhoudend mooi weer

Heeft u het zwembad opstaan of een bouwkundig zwembad in de grond waarvan u momenteel optimaal gebruik van maakt door het mooie weer? Dan wordt het steeds belangrijker dat al uw parameters goed op peil blijven om te voorkomen dat het zwembadwater groen word. Er zijn enkele parameters die uit balans geraken door het aanhoudend mooi weer waardoor het zwembadwater groen word.

De temperatuur van het zwembadwater stijgt. De temperatuur van het zwembadwater heeft invloed op alle parameters. Het is belangrijk dat de ph waarde tussen de 7.2 en 7.6 blijft. De ph waarde kunt u verlagen met PH – . Bij een temperatuur van 30 graden met een ph waarde van 7.8 kan het zijn dat het zwembadwater groen word. Zou de temperatuur van het water naar 28 graden dalen kan het zomaar zijn dat het water niet groen word.

De temperatuur van het zwembadwater stijgt. De temperatuur van het zwembadwater heeft invloed op de parameter chloor. Het is belangrijk met een hoge temperatuur van het zwembadwater dat het chloor gehalte tussen de 1 ppm en 3 ppm beschikbaar chloor in het zwembad aanwezig is en ook blijft.  Het kan zomaar zijn dat de temperatuur van het water stijgt door het aanhoudende mooie weer en dat een chloorwaarde van 0.5 – tot 1. ppm niet voldoende is en het water groen word, daalt de temperatuur van het water dan is het mogelijk dat 0.5 ppm zelfs voldoende is om mooie helder water te behouden.

Zwembad water groen door aanhoudend mooi weer

Ik adviseer mensen in de winkel wat ze moeten doen als men groen water heeft. De klant brengt een beetje water mee en met de foto cel meter lees ik diverse parameters uit waardoor ik u goed kan adviseren om u weer snel op weg te helpen naar mooi helder zwembadwater.

Wat ik vaak tegen kom is mensen met groen zwembadwater die een te lage alkaniteit hebben. Het is belangrijk dat de alkaniteit rond 120 tot 150 blijft om het water mooi helder te houden. Dit kunt u verhogen door Ta + toe te voegen. Ook een veel voorkomend probleem is een over gestabiliseerd chloor. Hoe dat komt? Het opzet zwembad staat nu al enkele maanden en word er veel gebruik van gemaakt. Daardoor stijgt het chloor gebruik maar ook de stabilisator in het water stijgt. Klanten met een opzet zwembad zijn gewend aan 5 % verversen ( dit is het advies om wekelijks nieuw water toe te voegen ) . Hierdoor stijgt het gehalte stabilisator te ver door en krijgt u groen water. Er is maar 1 remedie bij een stabilisator boven de 60 ververs minimaal 50 % van het water en poets uw wanden goed schoon.

Heeft u nog vragen?

Kom naar onze winkel te Liessel en breng een water monster mee. Di-Jo zwembaden bevindt zich aan de Hoofdstraat 43 te Liessel in Noord-Brabant. Wij zullen u voorzien van vakkundig advies. Of mail naar info@inbouwzwembaden.nl

 

Vergelijkbare berichten