zwembad chloor

Zwembad chloor shock of langzaam oplossend

Met ons zwembad chloor desinfecteert u uw zwemwater op een verantwoorde manier. Wij verkopen uitsluitend schoon chloor met weinig residuen en oplosmiddelen. Melpool zwembad chloor is een uitstekend merk. Desinfecteren met chloor is op dit moment nog de beste manier om bacteriën en micro organismen te doden die zich in het zwembad water zich ontwikkelen. Houd een chloor waarde van 1-3 pmm aan. Dit is voldoende en niet overdadig.

Wat is zwembad chloor long?

U heeft langwerkende zwembad chloor nodig, want op uw huidige verpakking staat 90/200 long of 90/20 long Dit chloor is geschikt voor continue chloreren van het zwemwater en werkt optimaal bij een pH waarde ( zuurtegraad van het water ) van 7.2 -7.6

Wat betekent zwembad chloor long? Dit betekent langzaam oplossend en het chloor bevat een stabilisator. Het chloor komt heel langzaam vrij en door de stabilisator die is toegevoegd kan het zonlicht het vrij gekomen chloor niet direct afbreken. Dit is wel het geval van chloor shock  of vloeibaar chloor als er geen stabilisator in het zwemwater zit.

Zwembad chloor shock wanneer gebruik ik dat?

Dit chloor word op een andere manier ingezet ten opzichte van zwembad chloor long. Heeft u op uw huidige verpakking 70/20 shock of 70 G staan? Dit chloor is geschikt om snel het chloor peil te verhogen EN om 1 x in de 3 weken een chloor shock toe te dienen om ervoor te zorgen dat het gebonden chloor wordt verbrand cq opgeheven.

Wat betekent zwembad chloor shock?  Dit is een snel chloor peil verhogend middel. Het is verstandig om 1 x  in de 3 weken een chloor shock toe te dienen. Zodat het teveel aan gebonden chloor, het chloor dat verbruikt is, wordt vernietigd. Een chloor shock ( 10 ppm ) is voldoende. Houdt er rekening mee dat de 70/20 of 70 G de ph waarde (zuurtegraad van het water) verhoogd, waardoor u meestal een pH verlagend middel kunt toedienen. Vervolgens een shock zodat het chloor optimaal werkt. Advies is de shock in de avond toe te dienen en uw zwembad niet af te dekken.

Waar kunt u vloeibaar zwembad chloor kopen?

Woont u in  Zuidoost Brabant en in de buurt van de Peeldorpjes Liessel, Deurne, Asten, Someren en 25 minuutjes rijden van Eindhoven en Helmond? Dan bent u bij Di-Jo zwembaden op het juiste adres. De inhoud van 1 kan vloeibare chloor van 20 liter kost daar afgehaald € 20,00 (exclusief het statiegeld van de kan). De kan bevat 150 gr actief chloor.

Gratis test zwembadwater

Vind u dat het water er niet fris en helder uitziet? U wil onze winkel bezoeken breng een water monster mee van uw zwemwater. Wij testen gratis uw water en u ontvangt vakkundig advies!

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Ook kunt u bij ons in de winkel in Liessel op bezoek komen. We geven u graag advies.

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop. Zo hebben we voordelige chloortabletten:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembadpompen
Onderdelen zwembadpompen
Zandfiltersets
Zwembad Onderhoud
Zwembad accessoires

Vergelijkbare berichten