Inhoud zwembad berekenen? Goed idee! Voor de juiste dosering van chloor en andere  zwembadchemie is het namelijk noodzakelijk dat u de inhoud van het zwembad weet. Daarom deze blog om de inhoud van uw zwembad berekenen te vergemakkelijken. Er is daarbij overigens geen onderscheid tussen een opzetzwembad of een inbouwzwembad. Naast de inhoud is er overigens nog een aantal factoren die bepalen hoeveel chloor en overige zwembadchemie er nodig is. Dit zijn:

 • Plek zwembad in de tuin
 • Weersomstandigheden
 • Hoeveel gebruik u maakt van het zwembad

Er steken dus meer spaken in het wiel die bepalen hoeveel zwembadchemie u precies nodig heeft voor schoon en mooi zwembadwater. Overdadig doseren van chemie vind ik hoe dan ook niet milieuverantwoord en het is weggegooid geld. Als u wilt weten hoeveel u nodig heeft kunt u contact met ons opnemen.

Maar goed, eerst dus bepalen hoeveel kubieke meter uw zwembad telt!

Inhoud zwembad berekenen

Inhoud berekenen voor een rechthoekig zwembad

De inhoud van een rechthoekig zwembad berekent u als volgt:

de lengte x breedte x diepte (waterniveau) bv 8 mtr lang  x 4 mtr breed x 1,4 mtr waterniveau =44.8 m3 water

Het waterniveau is niet de totale diepte van het zwembad. Als u een zwembad heeft met een skimmer is de totale diepte meestal 10 cm hoger. Houd hier ook rekening mee als u een zwembad gaat aanleggen. Met skimmers is vaak het waterniveau dus 10 cm lager als de totale diepte. Dit geldt niet voor een zwembad met overloop systeem.

Rond zwembad inhoud berekenen

De inhoud van een rondzwembad berekent u heel simpel als volgt:

diameter x diameter x diepte (waterniveau) x 0.78 = het aantal m3

Bijvoorbeeld rond zwembad 4.5 mtr doorsnee x 4.5 mtr doorsnee x 1.20 ( waterniveau) x 0.78 =19 m3

Wiskundig gezien berekent u de inhoud als volgt:

Eerst de straal van het zwembad berekenen. Dit is de diameter gedeeld door 2 = de straal bv diameter van het zwembad is 4.5 dan is de straal 2.25

diepte waterniveau is 1.20 mtr

De berekening is als volgt:
1.20 mtr x Pie ( is 3.14 ) x 2.25 x 2.25 =19 m3

Inhoud ovaal zwembad berekenen

inhoud van ovaal zwembad berekenenDe inhoud van een ovaal zwembad berekent u als volgt:

lengte x breedte x diepte ( waterniveau) x 0.89 bv 8 mtr lang x 4 mtr breed x 1.40 diepte ( waterniveau)  x 0.89 = 40 m3

Contact en zwembadchemie bestellen

Wilt u weten hoeveel zwembadchemie u precies nodig heeft? Mail ons dan:  info@di-jo.nl Wij zullen u dan vrijblijvend adviseren. Geeft u in de mail dan op hoe uw zwembad is gesitueerd en hoe vaak u deze gebruikt. Weet u al hoeveel u nodig heeft? Klik op goedkope zwembadchemie & chloor om deze snel en voordelig in onze webshop te bestellen.

Heeft u groen zwembadwater? Laat uw water gratis testen bij Di-Jo, uw zwembad adviescentrum ten aanzien van zwembadwater. Di-Jo bevindt zich 25 minuutjes rijden van Eindhoven en Venlo. Wij zijn gevestigd aan de Hoofdstraat 43 a te Liessel

www.inbouwzwembaden.nl

Gratis E-book zwembadwater

Wilt u informatie over zwembadwater? Download ons Ebook Gratis 

  Emailadres

   

  Vindt u deze informatie waardevol? Laat dan aub een berichtje achter. Ik ben heel benieuwd hoe u deze informatie ervaart.

  Met vriendelijke groeten Diny van den Einden

  Tags:

  Geschreven door Diny van den Einden

  Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.