Feedback Ebook

ebook_zwembadwaterebook_zwembadwater2

Helder zwembadwater wat moet u doen?

Op deze website heeft u het Ebook voor Fris en Helder Zwembadwater kunnen downloaden.

We stellen het zeer op prijs als u uw feedback geeft op de inhoud van het boek. Was het nuttige informatie? Wat zou u verder nog graag in het boek zien?

Voor uw feedback kunt u onderaan deze pagina een reactie achterlaten.

Alvast hartelijk bedankt!

Vergelijkbare berichten

21 reacties

 1. Hoi Dini,
  Bedankt voor de hele duidelijke informatie?
  Ik gebruik aktief chloor 56%
  Wat is het vergelijkbare chloor wat je hebt beschreven?
  Groeten Johan

 2. Hoi Dini,
  Bedankt voor de duidelijke informatie?
  Ik gebruik aktief chloor 56%
  Wat is het vergelijkbare chloor wat je hebt beschreven?
  Groeten Johan

 3. Helder verhaal, alles bij elkaar, wat een verademing! Voor mij genoeg reden om onderhoudsproducten bij u te bestellen. Wel wil ik nog heel graag weten wanneer het e-book over filterpompen komt! Specifiek heb ik de volgende vraag: wij hebben een frame-opzetbad van 300×200 x ca 60cm (waterhoogte) en een filterpomp die 2.3m3/uur pompt. Is het mogelijk/nuttig hier een skimmer op aan te sluiten, of is de pomp daarvoor te zwak?

 4. Goedemorgen Diny,

  Een verademing om je E-book te lezen. Een duidelijke uitleg in begrijpelijke taal. Ik heb mijn zwembad vier weken geleden helemaal opnieuw gevuld met leidingwater, nadat het opnieuw gevoegd was.
  Ik heb een automatisch BSPoole doseer systeem. Is voorheen altijd goed gegaan. Echter nu kreeg ik er maar geen chloor in. Vloeibaar chloor was binnen een paar uur weg. Chloor schok hielp even. Het probleem bleek dat de PH te hoog was. Ik heb de ORP verhoogd en nu hoop ik dat de PH naar beneden gaat en de vrije chloor op niveau komt. Overigens heb ik dit zwembad in Spanje, dus veel UV licht.
  Voor mij is jou uitleg helder en duidelijk. Bedankt.

 5. Beste,
  U vermeld in uw boek over hardheid die zou optimaal 6 moeten zijn, anderen spreken dan weer over alkaliniteit die best ligt tussen 80 en 120.
  Chloorgehalte is optimaal 1.5 ppm maar mijn automatische doseerinstallatie staat ingesteld op 720 , welk is hier het verband?

 6. Interessant boek, het geeft op een goede manier volledige informatie. U schrijft “Chloor is nog altijd de beste desinfecteermethode om bacteriën, schimmels en algen groei te voorkomen”. Ik ben dat niet met u eens. Ik heb jarenlang een zwembad gehad met chloor behandeling en dat ging op zich goed maar was behoorlijk wat werk. Zeker bij het opstarten van het zwemseizoen in het voorjaar. In 2015 ben ik overgestapt op zout-elektrolyse, wat een verschil. Nauwelijks onderhoud (een paar zakjes zout een keer per jaar toevoegen) en geweldig mooi helder water vanaf de eerste dag dat het zwembad open gaat (bij mij half maart) tot het winterklaar maken (eind oktober).
  Ik adviseer u uw boek grondig aan te passen aan de huidige stand van zaken wat betreft zwemwaterbehandeling.

  1. Zout-elektrolyse = chloor productie = desinfecteren met chloor. Dit behoeft dus geen aanpassing in dit E-Book. Het zout word in de elektrolyse omgezet in chloor en desinfecteer uw water wat door de elektrolyse gaat direct.
   Jos bedankt voor jouw reactie en op deze manier heb ik misschien voor meerdere mensen duidelijkheid verschaft dat zout-elektrolyse niet chloor vrij is maar juist chloor produceert. Fijn dat de elektrolyse bij u goed werkt. Voor 2020 heel veel zwemplezier in deze zeer bijzondere tijd. Met vriendelijke

 7. Beste Diny,

  Ik heb heel veel geleerd door uw Ebook! Hartelijk bedankt dat u uw kennis zo goed heeft verwerkt in begrijpelijke taal en dat dit boek toegankelijk is voor iedereen die interesse heeft.

  Groet,
  Gerdien

  1. Hallo Gerdien, bedankt voor jouw feedback over mijn zwembadwater informatie boekje. Gezond zwembadwater is belangrijk ook voor privé zwembaden.
   Zijn er nog vragen dan mag u mij mailen of bellen.

 8. Wij hebben tijdelijk een vakantiehuis in Spanje, en het interesseert mij hoe ik het water helder kan houden. Nu gebeurt het door de poolboys maar misschien ga ik het zelf doen.
  Alvast bedankt voor het informatieve boek

 9. Uw handboek geeft niets aan over de waterbehandeling. Hoe vaak moet het water door de filter. hoeveel water kan er door een skimmer etc. Wij hebben een rond bad van 25m en er is 700M3 water te behandelen.

 10. Hallo, helaas is het ons niet gelukt de boeken via de beoogde procedure te verkrijgen. We hebben last van een zwembad wat (10 m3) kraakhelder water heeft met op de bodem een groen/gele poeder laag welke zich makkelijk laat opzuigen maar na een dag weer even vrolijk terug is; het lijkt dat de zandpomp het poeder niet wil uitfilteren. De Skimmer doet prima zijn werk en verder ligt er dan ook niets op de bodem of in het water. De pH waarde is naar ik meer boven de 8.2 (wat niet goed 🙁 is) en de Cl2 ligt tussen de 3 en 5 mg/l. Is het nu een kwestie van (veel, 1/2 kilo) pH- toevoegen alsook vlok-middel en dan het filter (na het zemen van de bodem) z’n werk laten doen voor de komende twee dagen? Graag Uw professionele visie/reactie?

 11. Bedankt voor de waardevolle informatie over het berekenen van de inhoud van mijn bad. In de toekomst zal ik zeker uw site weer bezoeken voor informatie!

  Fijne zondag verder.

  Hartelijke groeten,

  Lonny

 12. super, wat een vriendelijke mevrouw aan de telefoon. zeer behulpzaam en geeft duidelijk en rustig het advies wat we nodig hebben. mevrouw probeert niet alles te verkopen om te verkopen, maar denkt puur aan de beste oplossing voor mij, zelfs als zij nu niets verkoopt. ik zal zeker haar website bin favorieten zetten.
  bedankt!

 13. Helaas mis ik precies het stuk van de alkaline erin.
  Bij mij is deze inmiddels te hoog en het water is troebel, helaas weer.

  Nu wil ik juist voorkomen om steeds water te verversen wanneer het wit troebel wordt.

  ik kan alles regelen PH+ PH- chloor maar de alkaline is moeilijk te regelen met de tabletten.

  ik lees van alles erover maar niet een simpele en makkelijk te verkrijgen oplossing. zonder het water steeds te verversen.

  Status geen zandfilter, te laat met aankopen moet weer van de herfst gebeuren. gebruik weer catridges A intex opzet pool 305.

  heb je misschien een oplossing of tip voor mij?

  1. Zwembadwaterbehandeling kan alleen met een goede filtratie en de juiste waterbehandeling met chemie. Is de filtratie niet of onvoldoende aanwezig en word er veel gebruik gemaakt van het zwembad en loopt de temperatuur op dan word het moeilijk om het water lekker fris en helder te houden. Advies maak het u makkelijk en investeer in een goede filterunit.
   norm aantal m3 x 3 gedeeld door 12 is de minimale filtercapaciteit van de pomp.
   Pierre de alkaniteit is niet snel te hoog, Het probleem is meestal te laag. naar gelang het seizoen vordert begint de alkaniteit te dalen en krijgt men water die niet meer in staat is om de zuren te neutraliseren. Wij meten altijd met de duitse hardheid en die moet van zwembadwater minstens 6 zijn. op de verkrijgbaar strips is dit 80 – 120 ppm
   lager brengt problemen met zich mee. De alkaniteit verhoog je met TAC +

   groeten Diny

 14. Wij hebben gisteren op internet naar informatie gezocht over het vervangen van zwembadwater, waarvoor een vriend mij de tip had gegeven eens op deze site te kijken. Ik heb het ebook gelezen en uiteindelijk nog telefonisch contact gehad met Diny en heb daarmee antwoord gekregen op al onze vragen. Prima service, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *