ebook_zwembadwaterebook_zwembadwater2

Helder zwembadwater wat moet u doen?

Op deze website heeft u het Ebook voor Fris en Helder Zwembadwater kunnen downloaden.

We stellen het zeer op prijs als u uw feedback geeft op de inhoud van het boek. Was het nuttige informatie? Wat zou u verder nog graag in het boek zien?

Voor uw feedback kunt u onderaan deze pagina een reactie achterlaten.

Alvast hartelijk bedankt!

Tags:

Geschreven door Diny van den Einden

Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.

Dit artikel heeft 13 reacties

 1. Gerdien Reply

  Beste Diny,

  Ik heb heel veel geleerd door uw Ebook! Hartelijk bedankt dat u uw kennis zo goed heeft verwerkt in begrijpelijke taal en dat dit boek toegankelijk is voor iedereen die interesse heeft.

  Groet,
  Gerdien

  • Groet Diny Reply

   Hallo Gerdien, bedankt voor jouw feedback over mijn zwembadwater informatie boekje. Gezond zwembadwater is belangrijk ook voor privé zwembaden.
   Zijn er nog vragen dan mag u mij mailen of bellen.

 2. Peter v.d. Langenberg Reply

  Wij hebben tijdelijk een vakantiehuis in Spanje, en het interesseert mij hoe ik het water helder kan houden. Nu gebeurt het door de poolboys maar misschien ga ik het zelf doen.
  Alvast bedankt voor het informatieve boek

 3. C.G. Riemslag Reply

  Uw handboek geeft niets aan over de waterbehandeling. Hoe vaak moet het water door de filter. hoeveel water kan er door een skimmer etc. Wij hebben een rond bad van 25m en er is 700M3 water te behandelen.

 4. C.van der Steen Reply

  Goedenmorgen Diny,

  Heb je ook advies voor een zoutwater zwembad .

  Bedankt zover,

  Vriendelijke groet.

 5. Roger Reply

  Bedankt voor de info.
  Zeker nuttig en duidelijk geformuleerd.

 6. Antal Reply

  Hallo, helaas is het ons niet gelukt de boeken via de beoogde procedure te verkrijgen. We hebben last van een zwembad wat (10 m3) kraakhelder water heeft met op de bodem een groen/gele poeder laag welke zich makkelijk laat opzuigen maar na een dag weer even vrolijk terug is; het lijkt dat de zandpomp het poeder niet wil uitfilteren. De Skimmer doet prima zijn werk en verder ligt er dan ook niets op de bodem of in het water. De pH waarde is naar ik meer boven de 8.2 (wat niet goed 🙁 is) en de Cl2 ligt tussen de 3 en 5 mg/l. Is het nu een kwestie van (veel, 1/2 kilo) pH- toevoegen alsook vlok-middel en dan het filter (na het zemen van de bodem) z’n werk laten doen voor de komende twee dagen? Graag Uw professionele visie/reactie?

 7. Lonny Reply

  Bedankt voor de waardevolle informatie over het berekenen van de inhoud van mijn bad. In de toekomst zal ik zeker uw site weer bezoeken voor informatie!

  Fijne zondag verder.

  Hartelijke groeten,

  Lonny

 8. marja Reply

  super, wat een vriendelijke mevrouw aan de telefoon. zeer behulpzaam en geeft duidelijk en rustig het advies wat we nodig hebben. mevrouw probeert niet alles te verkopen om te verkopen, maar denkt puur aan de beste oplossing voor mij, zelfs als zij nu niets verkoopt. ik zal zeker haar website bin favorieten zetten.
  bedankt!

 9. pierre Reply

  Helaas mis ik precies het stuk van de alkaline erin.
  Bij mij is deze inmiddels te hoog en het water is troebel, helaas weer.

  Nu wil ik juist voorkomen om steeds water te verversen wanneer het wit troebel wordt.

  ik kan alles regelen PH+ PH- chloor maar de alkaline is moeilijk te regelen met de tabletten.

  ik lees van alles erover maar niet een simpele en makkelijk te verkrijgen oplossing. zonder het water steeds te verversen.

  Status geen zandfilter, te laat met aankopen moet weer van de herfst gebeuren. gebruik weer catridges A intex opzet pool 305.

  heb je misschien een oplossing of tip voor mij?

  • diny Reply

   Zwembadwaterbehandeling kan alleen met een goede filtratie en de juiste waterbehandeling met chemie. Is de filtratie niet of onvoldoende aanwezig en word er veel gebruik gemaakt van het zwembad en loopt de temperatuur op dan word het moeilijk om het water lekker fris en helder te houden. Advies maak het u makkelijk en investeer in een goede filterunit.
   norm aantal m3 x 3 gedeeld door 12 is de minimale filtercapaciteit van de pomp.
   Pierre de alkaniteit is niet snel te hoog, Het probleem is meestal te laag. naar gelang het seizoen vordert begint de alkaniteit te dalen en krijgt men water die niet meer in staat is om de zuren te neutraliseren. Wij meten altijd met de duitse hardheid en die moet van zwembadwater minstens 6 zijn. op de verkrijgbaar strips is dit 80 – 120 ppm
   lager brengt problemen met zich mee. De alkaniteit verhoog je met TAC +

   groeten Diny

 10. Richard Reply

  Wij hebben gisteren op internet naar informatie gezocht over het vervangen van zwembadwater, waarvoor een vriend mij de tip had gegeven eens op deze site te kijken. Ik heb het ebook gelezen en uiteindelijk nog telefonisch contact gehad met Diny en heb daarmee antwoord gekregen op al onze vragen. Prima service, bedankt!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.