Zodiac warmtepomp specialisme van Di-Jo

De Zodiac warmtepomp vormt tegenwoordig de meest voordelige oplossing om een buitenzwembad optimaal te verwarmen van mei tot en met september (of van april tot en met oktober naargelang de klimaatzone).

Werking Zodiac warmtepomp

het apparaat haalt de zonne-energie uit de lucht en zet deze om ten behoefte van de verwarming van het water van uw zwembad. Voor een verbruik 1kWh op uw elektriciteitsmeter, kunnen de Zodiac warmtepompen 5kWh aan uw zwembad teruggeven.

“80% van de energie is dus gratis”

Zodiac is absoluut het beste merk op de markt. De Zodiac warmtepomp is zeer degelijk gebouwd en is technisch zeer vooruitstrevend. Voor particulier zwembaden absoluut de beste!

De Zodiac zwembadwarmtepompen worden geleverd met een kunststof ombouw. Door de dikke kunststof ombouw gecombineerd met de perfecte Zodiac-techniek zijn deze warmtepompen extreem stil. Hierdoor merkt u niet dat de warmtepomp aan staat. De unieke polyamidetechnologie van Zodiac staat garant voor een totale weerstand tegen corrosie. De warmtepompen van Zodiac zijn geschikt voor alle waterbehandelingen.

De best verkochte Zodiac warmtepompen worden hieronder in het kort toegelicht. Welk type warmtepomp het beste bij uw zwembad past is afhankelijk van uw eisen en wensen.

Persoonlijk advies hierover klik hier.

De Zodiac warmtepomp Z200

Deze Zodiac warmtepomp is de kleinste variant die wordt aangeboden door Di-Jo Zwembaden.

Deze warmtepomp is uiterst geschikt voor buitenzwembaden. De Zodiac warmtepomp Z200 levert een goede prestatie. Welke prestatie deze warmtepomp levert is afhankelijk van het model. De Z200, Z300 en de ZS500 beschikken namelijk allen over drie á vier verschillende groottes. Er kan al gebruikt gemaakt worden van deze warmtepomp bij een luchttemperatuur van 7°C. Er zal bij deze warmtepomp rekening gehouden moeten worden met de ruimte die het in beslag zal nemen. Deze Zodiac verwarming heeft namelijk een uitblaasruimte van 3 á 4 meter nodig.

De Zodiac warmtepomp Z300

De tweede optie die Di-Jo Zwembaden u aanbiedt is de Zodiac warmtepomp Z300.

Het grote verschil tussen de Zodiac Z300 en de Z200 zit hem in het leveren van een betere prestatie. Deze warmtepomp levert per kilowatt vermogen meer energie dan de Z200. Op lange termijn kan de Zodiac Z300 dus voordeliger zijn voor u (afhankelijk van uw behoefte) dan de Z200. Naast het feit dat deze warmtepomp in verhouding zuiniger is beschikt de Z300 over betere componenten. Hierdoor is de kwaliteit van de Zodiac warmtepomp Z300 nog hoger dan bij de Z200.

Evenals bij de Z200 zal deze warmtepomp automatisch afslaan wanneer er ijsvorming aan de achterkant van de verwarming ontstaat. Daarnaast zal er bij deze warmtepomp rekening gehouden moeten worden met de ruimte die deze Zodiac warmtepomp in beslag zal nemen. Deze Zodiac verwarming heeft namelijk ook een uitblaasruimte van 3 á 4 meter nodig.

De Zodiac warmtepomp ZS500

Zodiac warmtepomp ZS500
Zodiac warmtepomp Zs500

De ZS500 is het nieuwste model en tevens de best verkochte warmtepomp onder de zwembadleveranciers.

De Zodiac warmtepomp ZS500 heeft drie verschillende verwarmingsmethodes die ingeschakeld kunnen worden. Hierdoor kunt u bepalen of u de verwarming op de Boost, Smart of Ecosilence stand zet. Vanzelfsprekend wordt er met de Boost stand het meeste vermogen gegeven. Hierdoor zal het water zo snel mogelijk naar de gewenste temperatuur gebracht worden. Er kan ook gekozen worden voor de Ecosilence stand. Hiermee wordt de watertemperatuur zo voordelig mogelijk op temperatuur gebracht waardoor het stroomverbruik minder zal zijn. De Smart wordt geadviseerd om te gebruiken wanneer het water al op temperatuur is en dus alleen gebruikt hoeft te worden om de watertemperatuur op gewenst niveau te houden.

Het verschil tussen de Zodiac warmtepomp ZS500 en andere twee warmtepompen zit hem in het leveren van de beste prestatie. Met een lager kilowatt verbruik levert deze warmtepomp alsnog het meeste kilowatt vermogen af. Deze warmtepomp is dus zuiniger en brengt de warmtetemperatuur het snelst op het gewenste niveau. Daarnaast kan deze warmtepomp  het zwemseizoen met 2 maanden verlengen wanneer dit gewenst is.

Tevens heeft deze verwarming een ontdooiingfunctie. Bij de vorige twee beschreven warmtepompen zal de warmtepomp automatisch afslaan wanneer er ijsvorming aan de achterkant van de verwarming ontstaat.  De Zodiac ZS500 zal de ijsvorming daarentegen laten ontdooien waardoor het zwembad sneller verwarmd kan worden.

Door het verticale ontwerp van deze warmtepomp kan hij op alle plaatsen geïnstalleerd worden. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met een uitblaasruimte omdat de lucht omhoog geblazen zal worden.

Persoonlijk advies hierover klik hier.

Vergelijkbare berichten