zwembad overwinteren met een winterafdekking
|

Zwembad overwinteren? Wat moet u NIET doen!

Het zwembad overwinteren is niet voor iedereen op het zelfde moment van het jaar van toepassing. Sommige mensen hebben een  verwarmd zwembad en zelfs een overkapping waardoor het zwem seizoen aanzienlijk wordt verlengd.

Bij een zachte herfst zijn er klanten die zelfs nog zwemmen in de maand november en stelt men het zwembad overwinteren nog even uit. Als u in het najaar geen gebruik meer maakt van het zwembad dan is het tijd om het zwembad te laten overwinteren.

U heeft vaak nog alle parameters goed op peil wanneer u besluit te stoppen met zwemmen. Met enkele kleine voorzorg maatregelingen kunt u met niet te veel werkzaamheden het zwembad zorgeloos sluiten. Een veel gebruikt middel om het zwembadwater goed te laten overwinteren is van Melpool de QAC. Dit vloeibaar overwinter middel is verkrijgbaar in QAC 1 liter en QAC 5 liter verpakking. Ook ons onderhoud team gebruikt dit middel waarmee uw water in top conditie blijft.

Zwembad overwinteren: wat moet u NIET doen

In veel blogs lees ik het zwembad water niveau laten zakken tot onder de in spuiters. LET OP BIJNA  NERGENS WORDT U GEWAARSCHUWD dat dit niet bij iedereen het geval is. Staat het grondwaterniveau hoger als de waterstand nadat u er water heeft uitgepompt dan is het NIET verstandig om het waterniveau te laten dalen. Het gevaar bestaat dat de druk van buitenaf het zwembad te hoog oploopt waardoor er schade kan ontstaan aan het zwembad zelf. Of de folie kan plooien of bollingen vertonen. Ben u ervan bewust dat u het zwembad dan beter kan laten overwinteren door de pomp regelmatig te laten draaien om bevriezing te voorkomen. De mate van circulatie is afhankelijk van de mate van vorst. Laat u bij twijfel raadplegen door een vakman bij u in de buurt.

Hoe kan ik het beste mijn zwembad laten overwinteren?

U voegt bij schoon helder zwembadwater een chloor shock toe en daarna melpool QAC overwintering vloeistof. Zorg ervoor dat alle delen die water bevatten en stuk kunnen vriezen dat daar geen water meer in bevind. Dek het zwembad af met een licht dichte winterafdekking en uw zwembad blijft schoon. In de lente start u geweer makkelijk op.

Zwembad winterklaar maken?

Wil u het zwembad winterklaar laten maken door een vakman dan staat ons team voor u klaar. Wij geven zwembaden een winterbeurt in de kerkdorpen Liessel, Deurne, Asten, Someren, Nuenen, Bakel, Milheeze, Ysselsteyn, Neerkant, Meijel, Leende, Heeze, Waalre en Veldhoven. Ook in de nabijgelegen steden Helmond en Eindhoven doen we dit voor vele tevreden klanten.

Contact en bezoekadres

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl Of bezoek ons op Hoofdstraat 43 te Liessel. We helpen u graag!

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembadpompen
Onderdelen zwembadpompen
Zandfiltersets
Zwembad Onderhoud
Zwembad accessoires

Vergelijkbare berichten