Ph min bij een te hoge ph waarde!

Vaak worden hier fouten mee gemaakt. Is de pH waarde te hoog? Dan moet u pH min toedienen en NIET pH+. Het product is verkrijg baar in 0.5 kg,  1.5 kg verpakking 7 kg of 15 kg.

De zwembad pH waarde is de zuurtegraad van het water. Deze zuurtegraad ligt tussen de 1 en 14. Heeft uw zwembadwater een waarde van  7 dan is het water neutraal. Om te zwemmen in zwembadwater is het belangrijk dat de zwembad waarde tussen de 7.2 en 7.6 ligt. Als de zuurtegraad 7.2 is dan is het zwembadwater het prettigst om in te zwemmen. De desinfectie werkt dan ook optimaal.

Om de juiste waarde te krijgen en te houden heeft u Ph verlagende of verhogende producten  nodig. Tip:  bestel hier voordelig uw  min producten

Meten = weten

Voor de werking van het chloor is het belangrijk dat u de waarde goed in de gaten houdt. Wij adviseren om deze waarde op 7.2 te houden waardoor u buffer heeft. Het is daarom belangrijk dat u tijdig de waarde meet. Dat kan met digitale testers  of met speciale strips. De Aquacheck 4  zijn hele betrouwbare stripjes. Deze strips meten pH-Chloor-Alkaniteit-Cyanzuur. Voor uitgebreide informatie zie Aquacheck strips!

Waardoor verhoogt de ph en is ph – noodzakelijk?

Deze waarde is heel belangrijk en wordt door bepaalde omstandigheden verhoogd of verlaagd. Als u uw zwembad intensief gebruikt voegt u chloor toe aan het zwembadwater. De waarde wordt dan beïnvloed en gaat stijgen. Is de waarde 7.6 dan zal het aanwezige chloor in uw zwembadwater al vele malen minder actief zijn  en stijgt de waarde snel boven de  gewenste norm van 7.2.

De weersomstandigheden beïnvloeden de pH waarde:

  •  Bewolking blijft de waarde vaak gelijk
  •  Bij 5 uur zon zal de waarde licht gaan stijgen
  •  is er 12 uur zon stijgt de waarde forser

Hoeveel mensen maken gebruik van het zwembad. Bezettingsgraad!

  • zijn er weinig mensen die gebruik maken van het zwembad dan zal de pH ligt gaan stijgen

Wanneer daalt de pH waarde?

zwembadwater fotometer

Door het toedienen van chemie daalt de buffercapaciteit. Als deze onder een bepaalt niveau daalt dan daalt ook de pH waarde zelfs onder de gewenste norm van 7.2. De waarde kan hierdoor te laag worden.

Tip: hoe zuurder het water, bijv. bij 6, dan heeft u bijna 100% actief chloor in uw water. Omgekeerd geldt; is het 9 dan heeft u bijna geen actief chloor in uw water. Het is wel in uw water aanwezig maar het kan niet functioneren en actief zijn door de te hoge pH waarde!

Tip:

1.Wilt u nog meer informatie voor zwembadwater in het algemeen download dan mijn gratis E book in begrijpelijke taal leg ik de basis beginselen uit wat er nodig voor fris helder water. Ik hoop u van voldoende informatie te kunnen voorzien en ben ik  u  graag van dienst met onze  chemie producten

2. Voorkom groen zwembadwater zodat u minder chemie producten nodig heeft. Lees groen zwembadwater voor meer info.

Wil u meer informatie over Melspring, dit is de fabrikant en leverancier van de zwembad chemie in Nederland klik hier!

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembad Onderhoud

Geschreven door Diny van den Einden

Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.