Skimmer

Wat is een skimmer?

Een skimmer is het afzuigpunt voor uw zwembad. Deze word gemonteerd aan het water oppervlak ongeveer 2 cm onder de zwembad rand. De waterlijn is ongeveer op de helft van de skimmer. Het wateroppervlak cq waterlijn is daardoor vaak 10 cm onder uw zwembad rand.

In de skimmer bevind zich een mandje waarin het grofvuil zoals bladeren takjes enz eerst terecht komt alvorens het zwembadwater naar uw filtratie pomp gaat.

Het mandje in de skimmer moet u frequent reinigen om ervoor te zorgen dat er voldoende waterdoorstroming mogelijk is.U begrijpt dat een mandje vol met bladeren de doorstroming van het water belemmert. Belangrijk dus als u een zwembad heeft tijdig het filtermandje ledigen van organisch vuil.

Zijn er verschillende soorten skimmers?

Jawel er zijn smalle skimmers, breedmond skimmers en momenteel anno 2012 komen er steeds vaker skimmers op de markt die een minder hoge waterlijn hebben. In plaats van 10 cm bevind de waterlijn zich op 5 cm onder de zwembadrand . Dit geeft een mooier aanzicht. Hiermee probeert men steeds meer een soort van overloopzwembad te creeëren.
Een overloop zwembad heeft geen zichtbare skimmers in de wanden. De functie blijft het zelfde, afzuiging van het water en opvang van grof vuil.

Hoeveel skimmers plaatst ik op een zwembad?

De inhoud van uw zwembad bepaald vaak of men met 1, 2 of meerdere skimmers plaatst in de wanden. De meeste zwembadbouwers hanteren 1 skimmer per 0-40m3 water.
Ons inziens is het plaatsen van 1 of 2 skimmers in de korte zijde het beste. Heeft uw zwembad meer als 2 skimmers nodig dan gaat men over naar het plaatsen van voldoende skimmers in de lange zijde. Voor 1 skimmer worden minimaal 2 inspuiters gemonteerd in tegen over liggende wand.

skimmer kopen?

skimmer kopenKom naar Di-Jo Uw advies centrum voor fris helder water, daar zijn diverse skimmers leverbaar en ook onderdelen die  benodigd zijn.

Hoofdstraat 43 5757 AK Liessel of stuur een mail naar info@di-jo.nl voor al uw vragen op of aanmerkingen.

Tel: 06-53190468 of 0493-342917

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Hallo wil een zwembad metselen iemand plannetje hoe en wat skimmers en inspuiter en verlichting graag hoor ik het groetjes

  2. Hallo, wij hebben vorig jaar een zwembad laten plaatsen (volledig gezet met filterinstallatie, automatische meter en toevoeging voor ph en chloor enz) na plaatsing was firma failliet zodat wij geen verdere raad en/of opvolging konden krijgen. De buitenkant moest ook nog worden afgewerkt en dit is eerst enkele maanden geleden kunnen gebeuren. Nu hebben wij het water kunnen bijvullen en het hele systeem opgestart maar het water blijft “melkachtig”. Robotstofzuiger, manueel gepoetst: geen beterschap. Wij hebben een soort borstel met telescoopsteel aangesloten één van de uitgangen maar ik zie niets opzuigen. Ook vuil dat aan de oppervlakte drijft gaat aan deze uitgang en aan de skimmer gewoon voorbij en wordt niet opgezogen. Het water spuit wel door de inspuiters terug in het bad. Wat doen wij verkeerd? Alvast bedankt voor uw hulp.

  3. Beste Diny,

    Hoe kan ik weten wat bij mijn zwembad past? Ik wil geen enkel risico en ik zou het graag laten nakijken. Weet jij waar ik terecht kan?

    Aisha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *