Noppen afdekkingen cq solar afdekkingen  zijn er in diverse uitvoeringen. Er zijn noppen afdekkingen variërend van 180 tot 500 micron dikte.

Zwembad afdekking noppen afdekking voor grotere zwembaden

Bij een groter zwembad is meestal een zwaardere noppen afdekking geleverd. Voor binnen zwembaden heel vaak transparante 400 of 500 micron en voor buiten zwembaden zijn er speciaal de 400 of 500 micron blauw/ zwarte of grijs/zwarte noppen afdekkingen geproduceerd. Met een zwembad noppen afdekking van 500 micron kan men stellen dat u 30-40 % minder warmte verliest tov de 400 micron. Het licht dicht afsluiten van het zwembad heeft als voordeel dat u minder chemie benodigd. Een afdekking op uw zwembad bespaart energie en houdt organisch vuil uit uw zwembad. Deze afdekkingen zijn vaak op maat gemaakt en per zwembad ingemeten.

Voordelen van diverse noppen afdekkingen cq solar covers voor grote zwembaden

1)400 micron transparante  is een klassiek model met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en ideaal voor binnen  en buiten zwembaden. Deze afdekking is verkrijgbaar in standaard maten rond of ovaal

 

 

zwembad afdekking noppen blauw zwart 4002)400 micron blauw/zwart is ideaal om algen groei te voorkomen hierdoor bespaart u op chemie behandelingen en met deze afdekking vermindert het energie verbruik aanzienlijk!  Deze afdekking word op maat gemaakt, per project word de afdekking opgemeten.

 

 

zwembad afdekking noppen transparant 5003)500 micron transparant is licht doorlatend hierdoor ziet u de verlichting en folie van uw zwembad alsof er niet is afgedekt. De 500 micron solar cover bespaart enorm op energie gebruik  en heeft een lange levensduur. De vorm van de noppen zijn tov de blauw zwarte noppen harmonieuzer en hebben een uniforme dikte. De afdekking is speciaal behandeld tegen Uv stralen en extra  behandeld tegen chemie gebruik. Deze afdekking word op maat gemaakt per project word de afdekking opgemeten.

4)500 micron grijs / zwart solar cover oftewel noppenafdekking is een geo bubble techniek zoals de transparante licht doorlatende noppenafdekking. Vermindert de filtratie tijd, verhinder waterverdamping, vermindert het energie verbruik, verhindert algenvorming en absorbeert zonnestralen met een zeer lange levensduur. Ook deze grijs /zwarte afdekking is behandeld tegen Uv stralen en extra behandeld tegen chemie gebruik. Deze afdekking word op maat gemaakt, per project word de afdekking opgemeten.

Meer informatie over de noppenafdekkingen  of een offerte op maat?  Stuur een mail naar info@di-jo.nl

Extra informatie tav de solar covers cq noppenafdekkingen

1)Leg een noppen afdekking niet op het zwembad na een chloor shock behandeling en niet bij een temperatuur boven de 30 graden celsius.

2)Als u de noppen afdekking van het zwembad haalt leg deze niet onafgedekt in de volle zon. De afdekking kan de warmte niet kwijt en zal hierdoor versnelt gaan verslijten.

3) Laat de afdekking niet weken aan een gesloten op het zwembad liggen, even het zwembad laten luchten zorgt voor een betere balans van uw zwem water.

4) Meest gestelde vraag tav de noppen afdekkingen: Welke zijde moet op het water drijven?    De nopjes liggen op het water!!

Afwerking van een zwembad noppen afdekking

De afdekking kan op diverse manieren worden afgewerkt.

1) geen zoom aan alle zijdes en geen ringen aan de kopse zijdes

2) Alleen beide kopse zijde word omzoomd en in overleg op gewenst positie worden ringen aangebracht

3) Alle zijdes worden omzoomd en worden er ringen in de gewenste positie aangebracht.

4) grote afdekkingen worden op de hoeken verstevigd

5) grote afdekkingen kan men een drijfbuis aan de kopse zijde plaatsen voor het makkelijk op en af rollen.

Meer informatie over de noppenafdekkingen  of een offerte op maat?  stuur een mail naar info@di-jo.nl

  Naam (*)

  Telefoonnummer (*)

  Noppen afdekkingen cq solar cover voor opzetzwembaden zoals Intex zwembaden Bestway of Jilong

  Een standaard noppen afdekking  oftewel solar cover van 180 micron word vaak geleverd bij opzetzwembaden zoals de intex zwembaden bestway zwembaden of jilong opzetzwembaden. De afdekking is vrij dun maar het effect is wel degelijk merkbaar want het zwembad koelt ‘s avond en ‘s nachts 70-80% minder af dan wanneer  u niet afdekt. De meest simpele afdekking zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. De wind invloed is uitgeschakeld en daardoor verdamping en warmte uitwisseling met de buitenlucht stopt direct. De afdekkingen zijn meestal licht doorlatend en verkrijgbaar in ronde en rechthoekige standaard formaten.

  Tags:

  Geschreven door Diny van den Einden

  Mijn naam is Diny vd Einden, mijn vakgebied is zwembad aanleg en onderhoud van zwembaden en vertel graag over de mogelijkheden om de wensen van iedereen tav een eigen zwembad in de tuin werkelijkheid te laten worden. Wij respecteren ieders budget en denken mee hoe we het maximale uit ieders budget kunnen halen zodat een ieder zeer content is met zijn/haar eigen zwembad in de tuin. Wij zijn succes vol met het aanleggen en renoveren van zwembaden regionaal en zijn specialist op het gebied van zwembadwater behandeling en zwembadwater verwarmen. Met deze kennis lossen we vele problemen op bij mensen met een eigen zwembad waarbij het verkrijgen van fris & helder zwembadwater een probleem is. Deze website is informatief en geef ik u graag advies. Regionaal en daarbuiten zijn wij dan ook Uw adviescentrum voor fris & helder gezond zwembadwater.

  Dit artikel heeft 15 reacties

  1. Fleur Reply

   Wat kost de beste noppenfolie voor het opwarmen van het zwembad en voor het warmtebehoud? het gaat om de afmeting van een 732 diameter zwembad (rond dus).

   mvg Fleur

  2. Dirk Achten Reply

   Geachte

   Graag offerte voor een micron 500 folieafdekking zwart voor rechthoekig zwembad van 8 x 4 meter met zoom en bevestiging aan de korte zijde = oprolsysteem. Met 3 trekringen voor het over het zwembad trekken van het zeil.

   Wordt de lengte v/d folie langer gemaakt i.v.m. de afstand naar het oprolsysteem ?

   Grtn Dirk

   • Tom De Busser Reply

    Dirk, heb je je folie al geinstalleerd aub? Ik heb ook interesse in het systeem maar stel me twee vragen: is de combinatie met warmtepomp en 500 micron folie voldoende om bad aangenaam warm te houden? Wordt het oprollen voor 8x4m niet zwaar? Bedankt voor je reactie.

  3. A.T.M. Hermsen Reply

   Wat is de prijs van noppenfolie(zwart) voor ons ovale zwembad van 8×4 meter?

  4. de Weerd Reply

   Hallo Di-Jo,
   Graag zou ik willen weten wat een noppenfoliezeil met de afmeting 9×6 kost. Het liefst in de vorm van een 8

  5. carlo Reply

   Beste
   Graag uw advies voor afdekking met noppenfolie voor een ovaal bad van 5 x 3 meter .
   Graag verschillende prijzen. van nummer 3 en 4

  6. Greet Voet Reply

   Beste

   Graag uw advies voor afdekking met noppenfolie voor bad van 3 op 8 meter .
   Graag verschillende prijzen.

   • Tom De Busser Reply

    Greet,

    Heb je ondertussen folie liggen aub? Blijft je water nu aangenaam warm? Hoe verwarm je? Is het zwaar om manueel op te rollen?

  7. Chantal Dierickx Reply

   mag er boven een noppenafdeking nog een andere afdekzeil gebruikt worden.

  8. Pascal Reply

   Beste,

   Graag had ik een prijs gekregen voor de blauw/zwarte 400mic. en de grijs/zwarte van 500mic. rond diameter 365cm.

   Mvg

   • Jeroen Reply

    Het is.me niet duidelijk wat beter is. Blauw of zwart

  9. Peter Lukassen Reply

   Graag offerte voor een micron 500 folieafdeking voor ovaal zwembad van 7,6 x 3,6 meter met zoom en bevesting aan oprolsysteem. Met 2 trekringen voor het over het zwembad trekken van het zeil.

  10. Anoniem Reply

   Goedenavond , wij zijn naar een goede afdekking voor. Ons buitenbad ca 10×4,50 .
   Hoor graag van u
   Mvrgr frank

  11. Els Reply

   Graag had ik de prijs geweten voor transparante noppendolie van 500 micron voor op ons badje te leggen van 2op 3 m.
   Het zeil zou afgeboord moeten zijn

   Grt Els

  12. J.r. Pesie Reply

   Ik heb in frankrijk een zwembad met aan 1 zijde overloop.
   Wat voor afdekking kan ik hier gebruiken om de warmte vast te houden

  Laat een bericht achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.