zwembad lamellen afdekking

Zwembad lamellenafdekking

Een zwembad lamellenafdekking is ideaal voor het makkelijk, stijlvol elegant en veilig afdekken van uw zwembad. Heeft u een privé zwembad of gaat u een zwembad in de tuin aanleggen? Dan is het zeker de moeite waard te overwegen op welke manier u het zwembad gaat afdekken. Een lamellenafdekking voor uw zwembad geeft comfort veiligheid stijl en luxe met als extra voordeel dat u minder energie verbruikt en duurzaam uw zwembadwater afdekt. De lamellenafdekkingen worden op maat gemaakt en  opgebouwd uit een rvs buismotor, hoogwaardige lamellen en een perfecte besturing. Met 1 druk op de knop opent en sluit u uw zwembad op een elegante en luxe manier. Wilt u weten wat een lamellenafdekking kost in uw geval? Klik dan op onderstaande knop om deze aan te vragen. Hieronder kunt u meer lezen over lamellenafdekkingen.

Zwembad lamellenafdekking van Roldeck of  Aquadeck

De lamellenafdekking van Roldeck is een leverancier net over de grens of  Aquadeck is een Nederlands fabricaat. Het grote voordeel van een Nederlandse fabrikant of dicht bij onze lands grenzen is toch wel de kwaliteit, snelle levertijd en lamellen afdekking zwembadservice. Voor de zwembad lamellen afdekking zijn diverse leveranciers uit binnen en buitenland. Met ieder hun eigen kenmerken en specificaties. In dit  blog beperk ik mij tot de lamellenafdekking van  Roldeck & Aquadeck omdat dit 2 leveranciers zijn waar wij de lamellen afdekking van monteren in onze projecten. Heeft u een zwembad of wilt u een zwembad in de tuin? Een lamellen afdekking kan bij bestaande zwembaden worden geïntegreerd of bij nieuwbouw. 

Zwembad lamellenafdekking geeft veiligheid

Een lamellenafdekking is stijlvol, maar heeft vast en zeker als voordeel dat kinderen en huisdieren niet in het diepe zwemwater kunnen vallen. Want de lamellen afdekking is een echte barrière.  Er zijn lamellen leverbaar die een draagvermogen van 70 kg m2  gewicht kunnen dragen. Dit geeft aan dat een kind in theorie over de zwembadafdekking kan lopen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat een lamellen afdekking een spelelement is om erover te gaan lopen, maar het geeft puur de veiligheid aan van afdekken van uw zwembad. 

Zwembad lamellenafdekking is gemakkelijk in gebruik

Vindt u veiligheid belangrijk maar idem dito voor gemak en comfort? De lamellenafdekking opent en sluit u in een handomdraai.  1 druk op de knop van de afstandsbediening is voldoende om de afdekking te openen en te sluiten. Het is belangrijk dat u de lamellen tijdens het openen en sluiten in het zicht  heeft  zodat u een oogje in het zeil kunt houden en dat u er van verzekerd bent dat alle kinderen en speel attributen de lamellen afdekking niet belemmeren om te kunnen sluiten. Ook een Tip: laat de zwembadrobot niet onder uw gesloten afdekking lopen. Het gaat regelmatig mis als men is vergeten dat de robot nog in het bevind en men het lamellen deck opent. Daar komen stukken van wees alert en neem deze tip ter harte

Zwembad lamellenafdekking isoleert

en is daarom duurzaam en een goede investering . U vindt veiligheid, gemak en comfort belangrijk. De lamellenafdekking heeft nog meer voordelen, zoals de isolerende werking van het zwembadwater. Het is fijn om te zwemmen in zwembadwater wat op temperatuur is. De lamellenafdekking heeft een hoge isolerende werking waardoor u minder warmte verliest aan het zwembad oppervlak. Wist u dat u 80 % warmte van het zwembadwater verliest aan het oppervlak? De lamellen zijn uitgevoerd in diverse kwaliteiten en soorten. De PVC lamellen in diverse kleuren zijn leverbaar als ook PVC Solar lamellen. Een solar lamel heeft als effect dat er extra warmte aan het water word afgegeven op het moment dat de zon schijnt. Het zijn kleine energiecollectoren die op het water drijven. Verder zijn het de lamellen afdekking leverbaar in Polycarbonaat lamellen, dit product is duurzamer als een pvc lamel.

 Zwembad lamellenafdekking opbouw of inbouw

Heeft u al een zwembad dan is wellicht een opbouw lamellen deck voor u een goede keuze. Laat u goed voorlichten op welke manier uw lamellenafdekking constructief word geïntegreerd in uw zwembad. U wil dat uw lamellenafdekking ook na jaren nog goed opent en sluit. Het is belangrijk dat er in de constructie van uw zwembad dan geen fouten worden gemaakt.

Inbouw lamellenafdekking

bouwkundige nis voor lamellen

bij nieuwbouw projecten bouwen wij een constructieve bouwkundige nis. Geen verzamel bak van blad of vuil direct in contact met het zwembadwater. Laat u goed voorlichten hoe een goed nis word opgebouwd waardoor de lamellen ook na jaren nog goed functioneert.

Zwembad lamellen afdekking stijlvol in diverse uitvoeringen

De keuze van de lamel bepalen de uitstraling en aangezicht van uw zwembad als de afdekking gesloten is. Zoals hierboven al vermeld heeft u keuze uit Pvc lamellen en Poly carbonaat lamellen voor elk gewenst stijl.

Pvc lamellen afdekking:  De pvc lamel is verkrijgbaar in de kleur wit, blauw, grijs, crème, transparant en solar. De solar lamel heeft de voorkeur omdat het een luxe uitstraling heeft met als voordeel dat ze optimaal gebruik maken van de zonnewarmte. De solar lamel heeft een transparante bovenlaag die de zonnewarmte doorlaat. In combinatie met de zwarte onderlaag die de warmte vasthoud en deze warmte doorgeeft aan het zwembadwater. Zorg ervoor dat uw zwembadwater onder de lamel in beweging blijft. De temperatuur van het zwembadwater kan te hoog oplopen en de lamel kan de warmt e niet goed afgegeven aan het zwembadwater als u de filtratie in het zwembad stilzet. Hierdoor kunnen lamellen gaan vervormen en de opbouw van de temperatuur van het water word niet optimaal gebruikt en dat is niet de bedoeling. Met de solar lamel verwarmt u  het zwembadwater op een duurzame manier.

Poly carbonaat lamellen afdekking: De polycarbonaat lamellen afdekking zijn verkrijgbaar in transparant en solar. De polycarbonaat is slag vaster en een duurzamer product. Er is wel degelijk prijs verschil aanwezig maar de levensduur is aanzienlijk langer en de uitstraling van een polycarbonaat lamel is zeer stijlvol en elegant.

Contact

Heeft u na het lezen van mijn Blog bericht nog vragen over een lamellenafdekking? Stuur een mailtje naar info@di-jo.nl en ik help u graag verder. Ook op www.inbouwzwembaden.nl vindt u uitgebreide informatie over de aanleg van uw zwembad in de tuin. Evenals over alle toebehoren om u van alle gemakken te voorzien als u kiest voor een zwembad in de tuin.

Ps. momenteel kan het zijn dat uw aanvraag door de hectiek iets minder snel beantwoord word als wij graag zouden willen. Heeft u een vraag die niet kan wachten bel dan naar 0653190468. met vriendelijke groeten Diny van den Einden Di-Jo zwembaden

Vergelijkbare berichten