zwembad overkapping hoog model
|

Zwembadoverkapping

zwembad overkapping

Een zwembad afdekking is voor veel mensen een hele fijne makkelijke manier van afdekken met het gemak van schoon water en aangenaam langer zwemmen. De zwembadoverkapping is makkelijk in gebruik en een van de weinige zwembadafdekkingen waarmee u vuil uit het zwembad houdt. Een zwembadoverkapping is verkrijgbaar in hoge en lage modellen. Zoals u op de afbeelding ziet is het onder een lage overkapping ook heerlijk relaxen in uw zwembad. En kunt u fijn zwemmen onder de zwembad overkapping. Wat zijn de grote voordelen?  Natuurlijk geen vuil in uw zwembad en daardoor veel minder onderhoud. U heeft meer tijd om te zwemmen en te genieten van uw zwembad.  Uw zwembad afdekken met een zwembad overkapping heeft nog enkele voordelen tov een noppen, foam of lamellenafdekking.

Voordelen zwembadoverkapping

1) Veiligheid:

Een zwembad met een afsluitbare zwembadoverkapping is veilig voor kinderen en huisdieren.

2) Functioneel:

In een handomdraai van een buitenzwembad een binnen zwembad is een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat u voldoende extra rail heeft waardoor uw zwembad overkapping in zijn geheel van het zwembad kan worden geschoven. U heeft in luttele minuten een buiten zwembad.

3) Aangenaam zwemmen:

Waarom is het met een overkapping aangenamer zwemmen zult u denken. U kunt de zwembadoverkapping ook in het midden open schuiven of u schuift alleen de deur open waardoor u makkelijk in en uit het zwembad kunt gaan. Onder de overkapping zwemt u in het voor en najaar langer uit de wind waardoor het aangenamer is om te zwemmen in uw eigen zwembad t.o.v. een andere zwembadafdekking.

4) Het gemak van  schoon water:

Hierboven heb ik u al verteld dat u met een zwembadoverkapping bladeren en ander organisch vuil uit uw zwembad houdt. Na het zwemmen sluit u de zwembadoverkapping en er komt geen vervuiling in het zwembad als u er geen gebruik van maakt. Deze zwembadafdekking geeft minder werk, minder chemie en dat is prettig voor u!

5) Langer zwemmen:

Met de overkapping zwemt u langer met plezier en blijft het in het voor en najaar een feest om uw conditie op peil te houden!

zwembad overkapping offerte aanvraag

 

Hoog model zwembad overkapping

Vindt u het fijn een hoge overkapping te kopen? De hoge overkappingen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Het gemak van rondom uw zwembad lopen aan en uitkleden in de overkapping is wel heel gemakkelijk met deze modellen. De Laluna overkapping Opera is verkrijgbaar in diverse gewenste RAL kleuren en ook deze overkapping is afsluitbaar en geheel van uw zwembad weg te schuiven om in enkele minuutjes een buitenzwembad te realiseren.

zwembad overkapping voor veilig afdekken en lang zwemmen
Zwembad overkapping
zwembad overkapping hoog model
Zwembad overkapping hoog model

 

 

 

 

 

 

Zwembadoverkapping middelhoog model

Dit is een tussen oplossing als u een laag model niet hoog genoeg vindt. Verder zijn alle optie’s mogelijk gelijk aan de hoge en lage modellen.

zwembad overkapping middel hoog model
Zwembad overkapping middel hoog
zwembad overkapping middel hoog
Zwembad overkapping middel hoog

 

 

 

 

 

Zwembadoverkapping laag model

Zwembad overkapping laag model is hoog genoeg om fijn te relaxen en volop te zwemmen en genieten. Verder zijn alle optie’s mogelijk gelijk aan de hoge en middel hoge modellen.

zwembad overkapping laag model
Zwembad overkapping laag model
zwembad overkapping laag model
Zwembad overkapping laag model

 

 

 

 

 

Opties en mogelijkheden

U bent overtuigd van het gemak van een overkapping en wilt u graag weten welke opties er mogelijk zijn. Hieronder staan ze uitgelegd.

Profielen zwembadoverkapping

Profielen zijn er in diverse kwaliteiten. Om ervoor te zorgen dat de overkapping niet te zwaar worden er vaak Aluminium profielen gebruikt. De aluminium profielen kunnen worden ge poeder coat in een Ral kleur naar keuze volgens het Ral pallet (dit is vaak een meer prijs ) , met VIV Decoral  (houtlook) of geanodiseerd in hun natuurlijke kleur.

Beglazing zwembadoverkapping

Kleurloos dubbelwandig polycarbonaat met een dikte van 10 mm met uv-filter, optioneel tegen meer prijs word de beglazing van gekleurd of massief polycarbonaat, no drop of Easy Clean met glas effect. Als u een zwembad overkapping koopt is het belangrijk dat de beglazing met rubbers in de profielen worden gemonteerd, er zijn leveranciers die de beglazing in de profielen kitten daar gaat onze voorkeur niet naar uit gezien de levensduur en netheid.

Rij systeem om de zwembadoverkapping te openen en te dichten

De overkapping kan men op gelagerde  polyamide wielen in een rail laten lopen. De breedte van de rail is afhankelijk van het aantal segmenten dat de overkapping  lang is. Bij nieuwbouw word de rail in de bestrating geïntegreerd zodat de rail onopvallend langs het zwembad ligt. Als er een stevige fundering onder de rail word gemaakt dan bent u ervan verzekerd dat de overkapping jarenlang probleemloos over de rail blijft rollen.

Bij bestaande zwembaden komt het ook voor dat de rail op de bestaande bestrating word gemonteerd, de rail ligt iets meer in het zicht maar heeft verder geen nadelige gevolgen.Bij  overkappingen zonder rails rijden de gesynchroniseerde segmenten op wieltjes direct op de vloer.

Segmenten zwembadoverkapping 

De standaard lengte van de segmenten bedraagt 2.18 – 2.58 meter. Het aantal segmenten hangt af van de lengte van de overkapping. Elk segment beweegt onafhankelijk op zijn eigen spoor en kunnen ieder afzonderlijk worden vast gezet in de rail en als optie kunt u ervoor kiezen dat de overkapping geheel afsluitbaar is.

Toegang tot een zwembadoverkapping  

Met een klap of schuifdeuren op een plaats naar keuze ( in de zij of voorwanden ), word een deur gerealiseerd om in en uit het zwembad te komen. Ook is het mogelijk om het frontpaneel te laten opklappen waardoor de overkapping langs of over obstakels (zoals bv de rvs trap ) kan worden geschoven.

Afdichting van een zwembadoverkapping  

Door middel van borstels of op de onderste profiel van de voorwanden worden banden uit thermoplastic kunststof gemonteerd. De ruimtes tussen de panelen worden zo netjes afgedicht zodat vuil en blad niet in de overkapping kan komen.

Vragen en contact

Heeft u na het lezen van mijn Blog over de zwembadoverkapping nog vragen? U kunt een mailtje naar mij toe sturen. info@di-jo.nl en ik help u graag verder. Heeft u graag een offerte voor uw zwembad? vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk voor het maken van een afspraak.

Met vriendelijke groeten

Diny van den Einden

zwembad overkapping offerte aanvraag

Vergelijkbare berichten