Vloeibaar vlok middel voor troebel water

Vloeibaar vlok middel past u toe bij veel gebruik van het zwembad, indien u veel algen heeft verwijderd of veel vervuilde kleine deeltjes in het water ziet drijven. Het water is dan niet meer mooi helder en ziet soms zelfs wat troebel. 

Vloeibaar vlok middel bindt de kleine deeltjes zodat het filter de grotere deeltjes wel kan opnemen of laat het bezinken in het zwembadwater. Met de bodemzuiger zuigt u vervolgens de grotere delen uit het zwembad. En zo zorgt u ervoor dat het water dat wordt opgezogen direct naar het riool gaat.

Zoals ik al vaker in mijn blogs vermeld kan alleen chemie niet alles oplossen. Misschien is er na een mooie zomerse dag wel een explosie van algengroei geweest. Laat in dat geval de filtratie langer aan staan als gebruikelijk. Zorg ervoor dat de ph waarde goed is en dat er voldoende actief chloor in het water is. Als laatste past u het vloeibaar vlok middel toe wanneer het water nog troebel ziet. 

Wanneer u beschikt over een skimmer of overloop goot dan kunt u ook kiezen voor de vlokmiddelen  Goldifloc of Solufloc tabletten. Beiden zijn uitstekende producten, maar de Goldifloc verkoop ik in de winkel en online het meest. De Goldifloc is een klein makkelijk te doseren tabletje / 40 m3 water ( 18 tabletjes in 1 doosje )  en de Solufloc bevat 5 kleine tabletjes in een sokje dat u ook in de skimmer legt. Deze is geschikt voor een zwembad van 40-45  m3. In 1 doosje Solufloc bevinden zich 8 sokjes.  Heeft u geen skimmer of overloop goot? Dan adviseer ik u met vloeibaar vlok middel te werken. Sommige klanten gebruiken standaard het vloeibaar vlok middel omdat ze dat makkelijk vinden of gewend zijn te gebruiken.

 

Gebruiks aanwijzing  Pac vloeibaar vlok middel:

Pas uw Ph van het water aan naar 7.2-7.5 met Ph minus of Ph plus, spoel daarna uw zandfilter grondig terug ( 3 minuten ). Heeft u een cartouge filter? Dan is het raadzaam deze extra te reinigen of te vervangen. Cartouge filters voor een Intex zwembad worden vaak standaard om de 14-21 dagen vervangen en dagelijks gespoeld. Heeft u een zandfilter dan is 1 x per week 3 minuten raadzaam. Of anders indien beschreven in uw handleiding die geleverd is bij de zandfilter installatie. 

Voeg de juiste hoeveel Pac vloeibaar vlokmiddel toe aan een emmer water en verdeel het gelijkmatig over uw zwembad. Na 5 minuten filtratie de pomp gedurende 15 minuten stilzetten, daarna weer in werking stellen. U mag dit middel 2 x per week toedienen aan uw zwembadwater. Neem de juiste dosering in acht.

Lichte troebelheid: Dosering vloeibaar vlok middel Pac van het merk Melpool: 50 ml / 10 m3   

Zeer troebel: Dosering vloeibaar vlok middel Pac van het merk Melpool max 100 ml / 10 m3. in 1 dosis  

Prive baden: Pac vloeibaar vlok middel altijd toedienen aan water NOOIT andersom!

Andere merken hebben vaak andere doseringen let hier op!

Verbruik / liter ! 

Werkzame stof: aluminium chloride hydroxide sulfate

Verkrijgbaar in 1 liter verpakking of 5 liter verpakking 

Inhoud van uw zwembad berekenen klik hier!

Bewaar advies Pac vloeibaar vlok middel voor zwembadwater:

-Bewaar dit middel koel, droog en in gesloten verpakking.

-Een lege verpakking uitspoelen met zwembadwater alvorens af te voeren

– Buiten het bereik van kinderen bewaren, niet roken en drinken tijdens gebruik en vermijd rechtstreeks contact met ogen en huid ( draag beschermende kleding en bril)

– Bij inslikken waarschuw een arts

– Niet vermengen met andere chemicaliën

– Bij contact met de ogen enkele minuten grondig spoelen met lauw water en raadpleeg uw huisarts

-Bij contact met huid grondig uw handen en of huid wassen met zeep

Heeft u graag advies over zwembadwater lees dan mijn E-book over helder zwembadwater. hierin staat waardevolle informatie om uw zwembad mooi schoon te houden. Het vlokmiddel wat hierboven staat geschreven geeft net dat beetje meer sprankelend water.

Bezoek onze winkel te Liessel op de Hoofdstraat 43 5757 AK te Liessel of bestel makkelijk hier online. Actuele openingstijden winkel? klik hier!

Tip:

1.Wilt u nog meer informatie voor zwembadwater in het algemeen download dan mijn gratis E book in begrijpelijke taal leg ik de basis beginselen uit wat er nodig voor fris helder water. Ik hoop u van voldoende informatie te kunnen voorzien en hoop ik  u van dienst te kunnen zijn met onze chemie producten.

 

2. Voorkom groen zwembadwater zodat u minder chemie producten nodig heeft. Lees groen zwembadwater voor meer info.

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembad Onderhoud

Vergelijkbare berichten