zwembadwater temperatuur

Zwembadwater temperatuur volwassenen & baby’s

De ideale zwembadwater temperatuur voor een privé zwembad in de tuin is volgens mij de temperatuur waar je prettig in zwemt. Bij de ene is dat 25 graden of zelfs lager en bij de ander is dat 28 graden of hoger.

Als u als volwassene langdurig inspannend zwemt in het zwembad dan wil men graag dat het water wat kouder is zodat het lichaam de warmte goed kwijt kan en dat je vet verbrand. Is het zwembadwater boven de 32 graden en gaat u voor een langere tijd langdurig inspannend zwemmen dan kun uw lichaam de geproduceerde warmte niet voldoende kwijt en stijgt uw lichaamstemperatuur.

Zwemt u als volwassene in te koud zwembadwater dan heeft u kans op onderkoeling. Daalt het zwembadwater zelfs onder de 10 graden dan kan een volwassen persoon die vrij mager is al binnen 2 uur geheel onderkoeld raken. Heeft de persoon een gezet postuur dan zal dit ongeveer 8 uren zijn.

Zwemt u graag in een buitenzwembad of binnenzwembad dan zijn daar geen wettelijk minimale of maximale temperaturen aan verbonden. Bij een buitenzwembad is men wel verplicht om bij de ingang de temperatuur van het zwembadwater kenbaar te maken.

Ideale zwembadwater temperatuur voor baby’s

Baby’s en peuters raken sneller onderkoeld doordat het zwembadwater beter geleid. Daardoor daalt de temperatuur van uw baby sneller in zwembadwater dan wanneer het in zich in een koude ruimte bevind. Wilt u graag gaan baby zwemmen dan is een water temperatuur van 32-33 graden aangenaam maar ondanks de hogere temperatuur zal de temperatuur van uw baby gaan dalen als  u te lang in het water blijft. Houd een half uurtje baby zwemmen aan in zwembadwater met een temperatuur van minimaal 31 graden.

Voor kindjes vanaf 1 tot 3 jaar is 30 tot 32 graden een goede temperatuur en kunt u fijn een half uurtje tot 45 minuutjes veel plezier beleven aan baby/ peuter zwemmen.

Niet alleen de temperatuur is van belang. Ook de kwaliteit van het zwembadwater is van groot belang. Daarom verkopen we ook desinfecterende producten.

 Zwembadwater temperatuur in prive zwembad verhogen

Iedereen heeft verschillende wensen ten aanzien van hun zwembad in de tuin. De meest ideale temperatuur zal liggen tussen de 25 en 28 graden Celsius.  zwembadwater verwarmen om uw gewenste temperatuur te bereiken is mogelijk doormiddel van diverse technieken die op de markt zijn.

Wil u graag meer informatie over de mogelijk heden dan zijn wij u graag van dienst. Ons werkgebied ten aanzien van uw zwembadwater verwarmen ligt in een straal van 75 km rondom het peel dorpje Liessel. ( Noord-Brabant) Stuur ons een mail en wij zullen direct contact met u opnemen om uw wensen en mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte u toe komen.

Hopelijk heeft u door het lezen van dit bericht de antwoorden gevonden die u zocht. Zijn er nog vragen naar aanleiding van het lezen van dit bericht dan kunt u ons mailen.

Vergelijkbare berichten