romaanse inlooptrap kunststof zandkleur
|

pH waarde te laag?

zwembadwater advies centrumpH waarde te laag ?

Dan werkt de desinfectie zeer goed. Alleen is het zwembadwater  zuur en dit is minder prettig voor de huid. Zodoende ontstaat er sneller irritatie op de ogen.  Meet ook de alkaniteit van het zwemwater. Wellicht dat deze ook te laag is. Voor een goede Ph waarde is het belangrijk dat de alkaniteit in orde is. Anders begint het zwembadwater uit balans te raken. En kunnen er metalen die zich in het zwembadwater bevinden zich gaan afzetten tegen de wanden. Ook uw pomp en toebehoren hebben het zwaarder te verduren door het zure zwembadwater.

Als de buffercapaciteit van uw zwembadwater te laag is dan gaat de pH ook mee naar beneden. Pas eerst de alkaniteit aan met TAC plus. Dit product verhoogt tevens de pH en zorgt ervoor dat de pH weer stabiel word. Bij een te lage alkaniteit blijft de pH schommelen en krijgt u het water niet goed in balans. Heeft u uw zwembad gevuld met grondwater, wat wij niet adviseren, dan is het mogelijk dat u met pH plus de zuurtegraad omhoog kunt brengen.

Zwembad pH waarde te laag hoe komt dit?

De juiste pH waarde voor zwembadwater is 7.2-7.6 en geeft de zuurtegraad aan van uw zwemwater. Bij die waardes kan chloor namelijk goed werken en desinfecteren. Voor de werking van het chloor is het dus belangrijk dat u de pH waarde goed in de gaten houdt.

Wij adviseren om de pH op 7.2 te houden waardoor u buffer heeft. Waarom heeft u buffer nodig? Om te voorkomen dat uw  Zwembad pH  waarde te hoog of de pH waarde te laag wordt. Als u uw zwembad intensief gebruikt en u voegt chloor toe aan het zwembadwater dan wordt de ph waarde beïnvloed en gaat deze stijgen. Als uw Ph 7.6 is dan zal het aanwezige chloor in uw zwembadwater al vele malen minder actief zijn en stijgt de pH snel boven de de gewenste pH waarde. U voegt extra chloor toe omdat u denkt dat er te weinig chloor in het zwembad aanwezig is Dit is NIET GOED: extra chloor verhoogt de pH waarde nog sneller. De pH aanpassen naar 7.2 was de remedie om ervoor te zorgen dat het aanwezige chloor goed desinfecteert!

Als u intensief gebruik maakt van het zwembad en u dient regelmatig diverse chemie toe voor desinfectie en ook de temperatuur van het zwembad water  loopt op. Dan ziet u vaak dat de buffercapaciteit van het zwembadwater daalt en zal de pH waarde ook gaan dalen. Hierdoor gaat de pH te laag worden ( onder de 7 ) een te lage pH maakt het water zuur en daardoor minder  fijn om in te zwemmen.

Onthoudt het volgende: hoe zuurder het water en hoe lager de pH: Dan heeft u bijna 100 % actief chloor in uw water. En bij een hoge pH van bijvoorbeeld 9 heeft u bijna geen actief chloor in uw water. Het is  wel in uw water aanwezig, maar het kan niet functioneren door de hoge pH score!

pH waarde is de zuurtegraad van het water. De zuurtegraad ligt tussen de 1 en 14 en heeft uw zwembadwater een waarde van pH 7 dan is het water neutraal. Om te zwemmen in zwembadwater is het belangrijk dat de deze tussen de 7.2 en 7.6 ligt. Als de zuurtegraad 7.2 is dan is het zwembadwater het prettigst om in te zwemmen en de desinfectie werkt optimaal.

Contact

Wilt u meer weten en vrijblijvend advies? Neem dan contact op met ons: info@inbouwzwembaden.nl

Of kom naar Di-Jo in Liessel waar wij u vakkundig advies voorzien om ervoor te zorgen dat u de juiste adviezen ontvangt hoe u ervoor kan zorgen dat de pH waarde niet te laag wordt.

Webshop

Ook kunt u direct alle benodigdheden voor goed, hygiënisch en mooi zwembadwater online bestellen in onze webshop:

PH Min voor pH verlagen

TA Plus voor het verhogen van de pH ( u verhoogt de buffercapaciteit)

Chloortabletten, vloeibaar chloor en chloorgranulaat
Zwembadpompen
Onderdelen zwembadpompen
Zandfiltersets
Zwembad Onderhoud
Zwembad accessoires

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Bedankt voor het schrijven van dit artikel. Volgend jaar willen we een zwembad aanleggen bij onze vakantiewoning en ben mij aan het oriënteren op onderhoud en de juiste producten voor het zwembad, er komt nogal wat bij kijken, maar gelukkig vind ik online veel handige informatie!

  2. Hallo, de informatie op uw website sprak mij zo aan dat ik vol vertrouwen de volgende vraag aan u voor wil leggen;
    De PH waarde van mijn zwembad blijft zo laag dat zelfs het geautomatiseerde systeem CL/PH niet wil werken. Er is al heel wat PH+ bijgegaan maar de waarde blijft rond de 3. Vlak nadat ik flink wat PH+ toegevoegd heb is de waarde naar wens maar binnen 12 uur is het weer terug naar circa 3.

    Heeft u een remedie?

  3. Hoi wij hebben een zwembad van 4X6 en 1.55 diep dit jaar hebben wij een een probleem met de kleur (groen-bruin) en de PH+ wil niet omhoog hij blijft op nul staan wij hebben er 450 gram ph+ in gedaan dat is voor 40 kuub maar er gebeurd niets. En de ph moet eerst op pijl voor je er gloor in kan gooien maar dat kan dus nu niet. Heeft u een oplossing om dit probleem op te lossen
    Groet Elly en Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *